Susret sjećanja: radionica o fotografiji i sjećanju / Poziv za sudionike

Međunarodna radionica „Susret sjećanja“ nudi prostor sudionicima iz šest različitih zemalja za susrete i razgovore o temama kulture sjećanja, komemorativnih praksi, suvremene povijesti i različitim totalitarnim režimima kroz prizmu fotografije.

Radionica povezuje teorijske i praktične sesije, koje će voditi suradnici Documente i partnerskih organizacija. Imat će hibridni format, s internacionalnim online sesijama koje će voditi fotografi Sandra Vitaljić i Saša Kralj, kojima će slijediti studijske posjete lokalnim mjestima sjećanja.

Sudionici iz Hrvatske sudjelovat će u posjetu Spomen području Jasenovac na dan godišnje komemoracije, ukoliko to dopuste mjere u vrijeme pandemije.

U radionici možeš sudjelovati ako imaš više od 18 godina i ako živiš u jednoj od partnerskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Italija, Srbija i Slovenija).

Ako hoćeš saznati više i prijaviti se na radionicu, preuzmi info paket i poziv u prilogu!

Projekt je sufinanciran iz programa Europske Unije Europe za građane.


Fotografija: “Blooming Avenue” @saldacani // Izvorne fotografije iz: Epoca. Sv. 706. Arnoldo Mondadori Editore, 1964. 55. i Muench, David. Desert Springscape. U The Desert Realm. National Geographic Society, 1982. str. 64. Talijansko izdanje, 1987


Izvor:


Odgovori