Poziv za prijavu na VI. kongres hrvatskih povjesničara (Rijeka, 30. IX. – 3. X. 2021.)

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti (HNOPZ) priprema VI. kongres hrvatskih povjesničara koji će se održati u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine. Tema je kongresa Kultura – kao izravan poticaj i prilog shvaćanju te razumijevanju Rijeke – grada koji je 2020. godine nosio titulu europske prijestolnice kulture.

Na Kongresu će biti predstavljeni rezultati različitih aspekata povijesnih istraživanja kroz sva vremenska razdoblja. Uz Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti suorganizatori ovoga kongresa su Društvo za hrvatsku povjesnicu (Zagreb), Zavod za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Državni arhiv u Rijeci, Povijesno društvo Rijeka i Povijesno društvo otoka Krka te – kao domaćin – Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Svi zainteresirani za sudjelovanje i izlaganje na VI. kongresu hrvatskih povjesničara trebaju se prijaviti izravno Organizacijskom odboru. Potom će se izvršiti prihvaćanje sudionika te organizirati izlaganje referata u pojedine cjeline odnosno u sekcije. Postojeće se kongresne sekcije mogu i sada organizirati samostalno te njihovi voditelji mogu prijaviti cjelovit program. Zahvaljujemo svima koji su svoje prijave već poslali (te iste ne trebaju ponavljati).  

Kao i na našim prethodnim kongresima, rad će biti organiziran u sekcijama i plenarno.

Molim sve koji nisu, a zainteresirani su za sudjelovanjem u radu VI. kongresa, da prijedlog teme svoga referata, uz sažetak do 400 riječi, pošaljete izv. prof. dr. sc. Tomislavu Galoviću, tajniku HNOPZ-a i predsjedniku Organizacijskog odbora VI. kongresa hrvatskih povjesničara, na e-mail adresu: 6.kongres.hnopz@gmail.com do 30. travnja 2021. godine.

Prijave se primaju isključivo elektroničkom poštom i nakon prijave ćete dobiti potvrdu primitka teme i sažetka. Podatci o Kongresu dostupni su na Portalu HNOPZ-a (https://sites.google.com/site/hrvatskinacionalniodbor/).

Kotizacija za sudjelovanje na kongresu iznosi 300,00 kn (studenti, nezaposleni i umirovljenici 150,00 kn, obavijest o proceduri uplate bit će naknadno dostavljena), a nastavnicima i svim drugim zainteresiranim će se izdavati potvrde o sudjelovanju. Organizator ne snosi troškove puta i boravka.

Molimo Vas da ovu obavijest proslijedite svima za koje mislite da mogu biti zainteresirani za sudjelovanje na kongresu.Prethodne obavijesti o Kongresu na portalu Historiografija.hr:


Odgovori