HRT: Filmovi povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta HRT prikazuje ovih dana niz igranih i dokumentarnih filmova među kojima su “Dnevnik Anne Frank”, “Schindlerova lista”, “Djeca iz Terezina”, “Dnevnik Diane Budisavljević”, “Kad svane dan”, “Šoa” i drugi.


Dnevnik Anne Frank

U srijedu 27. siječnja na Trećem programu u 18:30 emitiramo ratnu dramu snimljenu prema dnevničkim zapisima mlade Židovke Anne Frank.

https://hrtprikazuje.hrt.hr/hrt1/dnevnik-anne-frank-93119


Schindlerova lista

U srijedu 27. siječnja na HRT – HTV 2 u 21 sat na rasporedu je drama Schindlerova lista, potresno svjedočenje o holokaustu.

https://hrtprikazuje.hrt.hr/filmovi/schindlerova-lista-93184


Djeca iz Terezina

Dana 27. siječnja na Trećem programu HTV-a u 21:15 prikazujemo dokumentarni film o Eli Weissberger, jednoj od zadnjih preživjelih iz koncentracijskog logora Terezin u kojem je ova djevojčica bila od jedanaeste do petnaeste godine.

https://hrtprikazuje.hrt.hr/hrt1/djeca-iz-terezina-85951


Dnevnik Diane Budisavljević

U četvrtak 28. siječnja na Drugom programu HTV-a u 21 sat emitiramo nagrađivani film Dnevnik Diane Budisavljević, dugometražni igrani prvijenac redateljice Dane Budisavljević. Priča je to o zaboravljenoj heroini iz Drugog svjetskog rata, ne onoj koja je bacala bombe i nosila pištolj, već onoj koja je kao pripadnica građanskog sloja pokrenula akciju u kojoj je iz logora spašeno više od deset tisuća djece.

https://hrtprikazuje.hrt.hr/filmovi/dnevnik-diane-budisavljevic-93416


Kad svane dan

U četvrtak 28. siječnja na Trećem programu HTV-a u 21:25 emitiramo priču o 72-godišnjem profesoru glazbe Miši Brankovu, koji otkriva svoje pravo podrijetlo nakon otkopavanja koncentracijskog logora u Beogradu.

https://hrtprikazuje.hrt.hr/filmovi/kad-svane-dan-102800


Šoa

Ne propustite 30. siječnja na Trećem programu u 20:05 drugi dio dokumentarnog filma Šoa. Francuski redatelj Claude Lanzmann snimao ga je punih jedanaest godina. Počeo je 1973., i kako je sam rekao, nije mogao prestati. 

https://hrtprikazuje.hrt.hr/dokumentarci/soa-150431


Dodatne informacije:

https://raspored.hrt.hr/


Odgovori