e-tribina Odsjeka za povijest 26. studenoga – predavanje Željka Dugca Javno zdravstvo i socijalizacija medicine između dva svjetska rata

Pozivamo Vas na e-Tribinu Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Puli Javno zdravstvo i socijalizacija medicine između dva svjetska rata koja će se održati 26. studenoga 2020. (četvrtak) u 17 sati.

Predavač je Željko Dugac, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i naslovni izvanredni profesor. Doktorsku disertaciju s temom iz povijesti javnoga zdravstva obranio je 2003. iz područja biomedicinskih znanosti i zdravstva. Od 1998. asistent je pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Odsjeku za povijest medicinskih znanosti, a od 2015. godine znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Odsjeku za filozofiju znanosti iste institucije. Trenutno radi kao profesor povijesti medicine i znanosti na doktorskim studijima povijesti 20. stoljeća Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Među njegovim brojnim znanstvenim publikacijama ističu se tri knjige u nizu koje obrađuju javno zdravstvo u međuratnom razdoblju: Protiv bolesti i neznanja: Rockefellerova fondacija u međuratnoj Jugoslaviji (2005.), Kako biti čist i zdrav: Zdravstveno prosvjećivanje u međuratnoj Hrvatskoj (2010.) i O sestrama, siromašnim i bolesnim: Slike socijalne i zdravstvene povijesti međuratnog Zagreba (2015.).

U virtualnu dvoranu može se ući putem poveznice: https://ovh.unipu.hr/b/dfo-26k-4we te je potrebno samo navesti ime i prezime.

Dobrodošli!

Odsjek za povijest

Izvor: https://ffpu.unipu.hr/ffpu/povijest/obavijesti?@=2f5cb#news_124409


Istarsko povijesno društvo – pozivnica:

http://ipd-ssi.hr/?p=15507


Odgovori