Poziv za radove – tematski broj „Časopisa za suvremenu povijest“: „Hrvatska i Jugoslavija 1960-ih“

U nastavku prenosimo poziv za prijavu i slanje radova za tematski broj „Časopisa za suvremenu povijest“ naslovljen „Hrvatska i Jugoslavija 1960-ih“ povodom šezdesete godišnjice Hrvatskog instituta za povijest osnovanog 1961. godine.

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

povodom šezdesete godišnjice Hrvatskog instituta za povijest kao slijednika Instituta za historiju radničkog pokreta Hrvatske osnovanog 1961. planiramo da treći broj Časopisa za suvremenu povijest 2021. godine bude tematski broj posvećen 1960-ima kao desetljeću kada je započeo rad Instituta.

Tematski blok naslovljen „Hrvatska i Jugoslavija 1960-ih“ posvetili bismo odnosu politike i historiografije, ali i svim drugim temama značajnima za politički, intelektualni, društveni, gospodarski i svakodnevni život 1960-ih u Hrvatskoj, kao i u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji u čijem se sastavu nalazila.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite svojim radovima kako bismo bolje osvijetlili desetljeće 1960-ih. Radove prihvaćamo na način i u skladu s procedurom koja je inače prisutna u Časopisu, a planiramo ih objaviti u tematskom bloku u broju 2021/3. Sve zainteresirane molimo da nam jave teme koje bi željeli obraditi do 15. prosinca 2020., a rok za predaju radova bio bi 30. lipnja 2021. u skladu s redovitim ritmom izlaženja Časopisa.

Zdravka Jelaska Marijan

jelaska@isp.hr

Branko Ostajmer            

bostajmer@gmail.com

Darjan Godić

dgodic@isp.hr


Izvor i dodatne informacije:

https://www.isp.hr/poziv-za-dostavu-radova-u-casopis-za-suvremenu-povijest-povodom-60-godisnjice-instituta/

https://hrcak.srce.hr/casopis-za-suvremenu-povijest


Odgovori