46. znanstveni skup “Pazinski memorijal” u Pazinu i Puli

U povodu 50. obljetnice utemeljenja Katedra Čakavskoga sabora za povijest Istre iz Pazina 24. i 25. rujna 2020. priređuje 46. znanstveni skup “Pazinski memorijal”, ovoga puta u dva grada, Pazinu i Puli.

Tema pazinskog skupa koji će se održati u Spomen domu u četvrtak, 24. rujna, s početkom u 9 sati bit će “Žena u društvenom, kulturnom i gospodarskom životu Istre”. U 11 sati na rasporedu je predstavljanje Zbornika “Pazinski memorijal, knjiga 28-29″, uz sudjelovanje dr. sc. Roberta Matijašića i Josipa Šiklića, prof.

Tema pulskog skupa koji će se održati u Sveučilišnoj knjižnici u petak, 25. rujna, s početkom u 9 sati bit će “Naša sloga i novinstvo u Istri”.  U 11 sati bit će predstavljena knjiga “Naša sloga 1870. – 1915. – Novine hrvatskoga preporodnoga i nacionalnointegracijskoga procesa u Istri i na kvarnerskim otocima”, uz sudjelovanje autora dr. sc. Mihovila Dabe i dr. sc. Nevija Šetića.

Memorijal je organiziran u suradnji s Čakavskim saborom Žminj, Istarskim ogrankom Društva hrvatskih književnika, Sveučilištem Jurja Dobrile – Sveučilišnom knjižnicom u Puli te udrugom BPW (Business and professional women) Pula.

Pozivnica

Izvor: http://ipd-ssi.hr/?p=15452


Odgovori