Predavanje Vlatke Lemić “Hrvatska baština u digitalnom okruženju: nove mogućnosti predstavljanja glagoljskih i drugih izvora”

Odjel za hrvatsko glagoljaštvo poziva sve zainteresirane na predavanje doc. dr. sc. Vlatke Lemić “Hrvatska baština u digitalnom okruženju: nove mogućnosti predstavljanja glagoljskih i drugih izvora” koje će se održati u utorak 3. prosinca u 19.00 sati u Dvorani Jure Petričevića na adresi Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4).

 

Suvremeni programi  i aktivnosti na području kulturne baštine sve su više usmjereni na suradnju, umrežavanje i razvoj zajedničke informacijske infrastrukture, kao i na komplementarno povezivanje informacijskih i baštinskih ustanova, kako međusobno, tako i sa stvarateljima i zajednicom u kojoj djeluju te ciljanim korisničkim skupinama.

 

U predavanju će biti prikazani programi i iskustva hrvatskih baštinskih i kulturnih ustanova kroz  njihove tekuće aktivnosti i inicijative u digitalnom okruženju posvećene razvoju publike i inovativnim pristupima istraživanju povijesnih izvora omogućavanjem njihove on-line dostupnosti. Poseban naglasak bit će na primjerima i mogućnostima predstavljanja glagoljskih zapisa u aktivnim digitalnim repozitorijima i suradničkim platformama.

 

Izvori:

http://www.matica.hr/zbivanja/predavanje-vlatke-lemic-hrvatska-bastina-u-digitalnom-okruzenju-nove-mogucnosti-predstavljanja-glagoljskih-i-drugih-izvora-2902/

https://web2020.ffzg.unizg.hr/blog/2019/12/02/poziv-na-predavanje-doc-dr-sc-vlatke-lemic-hrvatska-bastina-u-digitalnom-okruzenju-nove-mogucnosti-predstavljanja-glagoljskih-i-drugih-izvora/

 

 

 

Odgovori