Simon Sebag Montefiore, “Romanovi 1613.-1918.”

Izdavač Školska knjiga objavila je 2019. godine knjigu Simona Sebaga Montefiorea “Romanovi 1613.-1918.”, kao još jedno djelo tog popularnog autora prevedeno na hrvatski jezik.

 

 

O knjizi:

 

Romanovi su bili najuspješnija dinastija modernih vremena, vladajući šestinom površine svijeta tri stoljeća.

 

Kako je jedna obitelj pretvorila ratom uništenu kneževinu u najveće svjetsko carstvo? I kako su oni izgubili sve?

 

Knjiga Romanovi – 1613. – 1918. britanskog povjesničara Simona Sebaga Montefiorea intimna je priča dvadeset careva i carica, nekih koji su dotaknuti genijem, neki ludilom, ali svi nadahnuti autokracijom i carskom ambicijom. Montefioreova knjiga otkriva tajni svijet neograničene moći i nemilosrdne izgradnje carstva, zasjenjene urotničkom palačom, obiteljskim suparništvima, seksualnom dekadencijom i divljom ekstravagancijom.

Na temelju novog arhivskog istraživanja, Montefiore donosi uzbudljiv ep trijumfa i tragedije, ljubavi i ubojstva, što je univerzalna studija moći i portret imperija koji pomaže i u definiranju Rusije danas.

 

O autoru:

 

Simon Sebag Montefiore ugledan je britanski autor, povjesničar i romanopisac rođen 1965. godine. Njegove vrlo hvaljene knjige svjetski su bestseleri; prevedene na više od 35 jezika.

Knjiga Katarina Velika i Potemkin (Catherine the Great & Potemkin) ušla je u uži izbor za nagrade Samuel Johnson, Duff Cooper i Marshovu nagradu za najbolju biografiju; knjiga Staljin: na dvoru crvenog cara (Stalin: The Court of the Red Tsar) osvojila je 2004. nagradu British Book Award za najbolju povijesnu knjigu godine, a Mladi Staljin (Young Stalin) nagradu LA Times Book u kategoriji biografija, Costa Biography Award, nagradu Kreisky za najbolju političku knjigu godine (Austrija) i Le Grand Prix de la Biographie Politigue, a Ruby Films i Miramax trenutačno rade na produkciji filma utemeljenog na knjizi. Montefiore je i autor romana Sashenka. Njegova sljedeća povijesna knjiga jest Jeruzalem: biografija (Jerusalem: the Biography), nova povijest Bliskog istoka. Član je Kraljevskog društva za književnost (Royal Society of Literature). Živi i radi u Londonu.

 

Izvor: https://shop.skolskaknjiga.hr/romanovi-1613-1918.html

 

 

Odgovori