Riječka industrijska baština – Edukacija za djelatnike u turizmu, “Akvarij” (Ul. Radmile Matejčić 5) Rijeka, 25. i 26. 11. 2019.

Sveučilište u Rijeci, Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe, u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine organizira edukacijski program za djelatnike u turizmu. Sveučilište u Rijeci je uz Grad Rijeku i Turističku zajednicu grada Rijeke partner u trogodišnjem projektu obnove Palače Šećerane u kompleksu Benčić i školskog broda Galeb, čije će prostore po obnovi koristiti Muzej grada Rijeke. Projekt također uključuje znanstveno-istraživačke aktivnosti te stvaranje šetnice riječke industrijske i maritimne baštine.

 

Riječka industrijska baština Edukacija za djelatnike u turizmu fokusirat će se na upoznavanje djelatnika u turizmu s temama povezanim s poviješću, maritimnom i industrijskom baštinom grada Rijeke i okolice. Predstojeća edukacija za djelatnike u turizmu treća je u nizu te je sljedeća planirana za ožujak 2020. godine.

 

 

 

Ponedjeljak, 25. 11. 2019.

15:00 – 18:00

prof. dr. sc. Robert Mohović,

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci,

“Tradicijske barke, jedrenjaci i tradicijski pomorski zanati i vještine”

 

dr. sc. Jakov Karmelić, kap.,

Pro Torpedo, Udruga za zaštitu i promociju riječke industrijske baštine,

“O pomorskoj baštini Rijeke”

 

Utorak, 26. 11. 2019.

15:00 – 18:00

dr. sc. Ivan Jeličić,

Institut za političku povijest, Budimpešta,

“Druga strana riječkog zlatnog doba: razvoj socijalističkog pokreta“

 

mr. sc. Daina Glavočić,

Pro Torpedo, Udruga za zaštitu i promociju riječke industrijske baštine

Radnička naselja u Rijeci”

 

 

Edukacija je namijenjena djelatnicima u turizmu, broj sudionika je ograničen.

 

Sudjelovanje u edukaciji je besplatno. Za prijavu za sudjelovanje i dodatne informacije obratite se na e-adresu cib@uniri.hr do 22.11.2019.

 

Edukacija djelatnika u turizmu dio je programskih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci, partnera u provedbi projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.  Putem javnog poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za provedbu spomenutog projekta osigurano je 68.891.606,18 kuna bespovratnih sredstava dok njegova ukupna vrijednost iznosi 81.339.442,05 kuna.

 

 

Fotografija: Svjetionik, autor Kristijan Vučković

 

 

Poziv na edukativnu radionicu za djelatnike u turizmu_UNIRI_HistoriografijaHr

 

 

http://cib.uniri.hr/edukacija-o-rijeckoj-industrijskoj-bastini-3/

 

 

 

 

 

Odgovori