Goran Tribuson, “Otac od bronce”

Izdavač Mozaik knjiga objavila je 2019. godine roman Gorana Tribusona “Otac od bronce” koji tematizira rat i promjene u Hrvatskoj 1990-ih godina, kao i razdoblje neposredno nakon 1945. godine.

 

 

OTAC OD BRONCE novi je roman Gorana Tribusona, jednog od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika.

Nakon nekoliko godina provedenih u Austriji gdje se bavio mutnim poslovima i bez prevelikih kontakata s vlastitom obitelji, Žak Kralj vraća se u rodni grad gdje ga čekaju tetka, rat koji kuca na vrata i mrtav otac s kojim se nije rastao u dobrim odnosima.

Povratak ovog karizmatičnog junaka, kakve na stranice vrhunske proze zna dovesti samo Goran Tribuson, bit će otvaranje svojevrsne Pandorine kutije koje će mnogim ljudima oko njega zauvijek promijeniti život. Bivši školski kolege, obiteljski odvjetnici i liječnici, propuštene ljubavne prilike, prevareni muževi, konvertiti što preko noći mijenjaju uniforme i zastave, živopisni su likovi ovoga romana koji, osim što sjajno i točno evocira jedno vrijeme, donosi jednu od najljepših ljubavnih priča novije hrvatske književnosti.

 

Izvor:

 

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/otac-od-bronce/

 

Odjeci:

 

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/goran-tribuson-predstavio-novu-knjigu-otac-od-bronce-20190508

 

https://www.vecernji.hr/premium/topla-knjiga-snaznih-likova-u-kojoj-tribuson-ismijava-i-ideologije-i-literarno-dociranje-1312574

 

http://www.novilist.hr/Kultura/Knjizevnost/Goran-Tribuson-Otac-od-bronce-Kosmar-nesavrsenog-i-nezrelog-drustva

 

http://www.matica.hr/vijenac/667/etika-ratnih-pobjednika-29468/

 

http://www.glas-slavonije.hr/402312/11/Od-sjena-proslosti-bjezati-je-uzalud

 

 

 

 

Odgovori