Viteški turnir – Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica, 8. lipnja 2019.

Viteški turnir i manifestacija oživljavanja srednjovjekovne povijesti održat će se u subotu, 8. lipnja 2019. od 14 sati kod Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici.

 

 

Viteški turnir s najdužom tradicijom u Hrvatskoj održat će se u subotu, 8. lipnja od 14 sati pa sve do mraka na prostoru Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Očekuju vas Dvorske priče – bajkovito putovanje u prošlost s konjima, dame i vitezovi, akrobati, predstave za najmlađe, žonglerske, heraldičke, bubnjarske, streličarske i druge radionice, srednjovjekovna glazba, renesansni plesovi i zabava. Pridružite nam se i upoznajete čarobni svijet srednjega vijeka!

U programu sudjeluju viteške udruge Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Red Čuvara grada Zagreba, Viteški red Svetog Nikole, Karlovački bubnjari, velikotaborsko putujuće kazalište i dječje kazalište Vjeverica, žongleri i akrobati iz Cirkulture i Trikocirkusa, studio povijesnog plesa Divertimento, i Ensemble Audiatur sa srednjovjekovnom glazbom te stručni muzejski djelatnici. Program prati i srednjovjekovni sajam.

Odvijanje programa potpomognuto je sredstvima projekta Living Castles u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

 

Izvori i dodatne informacije:

 

http://www.mhz.hr/Doga%C4%91anja/Vite%C5%A1ki-turnir-08.-lipnja-2019_8278

 

https://www.facebook.com/viteski2019/

 

https://www.putovnica.net/dogadanja/viteski-turnir-gornja-stubica

 

 

 

 

Odgovori